Autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj
  • Hrvatski
  • English

Kako dobiti elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr?

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr mogu dobiti pripadnici akademske i istraživačke zajednice u Republici Hrvatskoj i to isključivo u nadležnoj matičnoj ustanovi. Elektronički identitet može dodijeliti samo ovlaštena osoba, tzv. administrator elektroničkog (LDAP) imenika ustanove.

Popis matičnih ustanova u sustavu AAI@EduHr, kao i popis ovlaštenih osoba kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta dostupan je na stranici matične ustanove - davatelji elektroničkih identiteta.

Osobe koje su na poslijediplomskom studiju na nekom od fakulteta u sustavu AAI@EduHr, a ne posjeduju AAI@EduHr elektronički identitet, mogu i moraju dobiti elektronički identitet na tom fakultetu.

Registrirani znanstvenici čija matična ustanova nije u sustavu AAI@EduHr elektronički identitet mogu zatražiti na Javnom poslužitelju CARNeta.

Učenici i zaposlenici osnovnih i srednjih škola svoje pravo na AAI@EduHr elektronički identitet mogu ostvariti putem Hosting usluge za srednje i osnovne škole.